EMTT Therapie

(Extracorporale Magnetotransductie Therapie)

Dé oplossing bij o.a. gewrichtsklachten, peesklachten en slecht genezende botbreuken

Een snelle en effectieve behandelmethode waarmee een operatie in veel gevallen voorkomen kan worden. Een pijnloze behandeling zonder bijwerkingen om snel van uw klachten af te zijn.

EMTT behandelingen foto

EMTT Therapie in 50 seconden

Wat is EMTT?

Extracorporeale magnetotransductie therapie (EMTT) is speciaal ontwikkeld voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. De hoog-energetische magnetische impulsen die het apparaat uitzendt zetten de cellen en weefsels aan tot herstel. Zo verbetert de celstofwisseling, neemt de ontsteking af en herstelt de functie. Onderzoek toont aan dat EMTT vaak goede resultaten geeft.

Meer over EMTT

De voordelen van EMTT

Welke klachten kan EMTT verhelpen?

Hoe ziet een behandeling eruit?

Group1

VOOR

De fysiotherapeut bepaalt of er een indicatie is voor EMTT en of behandeling mogelijk is.

Group Copy2

TIJDENS

De behandeling is comfortabel en de kleding kan aanblijven. Het gaat zelfs door gips heen! De ringvormige behandelkop wordt boven het te behandelen gebied gehouden.

Group Copy 23

NA

Na afloop kan kortdurende gevoeligheid en lichte roodverkleuring van de huid aanwezig zijn. Dit verdwijnt vanzelf.

Group Copy 34

COMBINATIE

Een behandeling duurt tussen de 5 en 20 minuten. Meestal wordt EMTT gecombineerd met oefeningen voor thuis of andere therapievormen zoals shockwave.

Benieuwd wat EMTT voor u kan betekenen? Neem vrijblijven contact met ons op!

Wat is de techniek achter EMTT?

EMTT is een nieuwe non-invasieve therapievorm die speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van musculoskeletale klachten en valt onder de noemer soft tissue engineering therapy. Een snelgroeiende tak van sport binnen de geneeskunde om het normale herstel van weefsels te bevorderen.

EMTT behandeld het aangedane lichaamsdeel met hoogenergetische magnetische pulsen. Omdat er erg veel energie in deze pulsen zitten is het mogelijk om een therapeutisch effect in de cellen van het lichaam te bereiken. EMTT verbeterd het celmetabolisme waardoor er pijnvermindering en functie verbetering kan plaatsvinden.

EMTT is o.a effectief bij artrose. EMTT beïnvloedt op een positieve manier het bijbehorende ontstekingsproces en pijn. Door vermindering van de pijn en ontsteking verbetert de functie en neemt

het pijnniveau af. Hierdoor kan zelfs operatie voorkomen/ uitgesteld worden en zijn eventuele andere behandelingen minder vaak nodig.

EMTT in combinatie met Shockwave therapie

EMTT kan goed gecombineerd worden met shockwave therapie. Met shockwave behandelen we een klein gebied met veel energie. Dit zorgt voor een verbeterde doorbloeding en een herstelreactie in de cellen. Met EMTT therapie zijn we in staat om dit nog beter te faciliteren waardoor onze behandelresultaten toenemen.

Lees hier de ervaringen van onze klanten

Meneer van 85. Al een aantal weken last van onhoudbare pijn in de rechter heup. Gedurende de nacht onhoudbare pijn en lopen gaat nauwelijks. Foto’s gemaakt, geen artrose zichtbaar. Arts wist eigenlijk ook niet wat de oorzaak was. Meneer slikte sterke medicatie maar hielp niet voldoende. Meneer kwam bij Shockwave terecht voor EMTT behandelingen.

Wij hebben meneer 4x behandeld met EMTT en meneer heeft 60% pijnvermindering. Dit stelt meneer in staat om weer goed te kunnen lopen en s’ nachts goed te kunnen slapen.

Meneer van 60 jaar. Extreem veel last van artrose in de linker enkel. Lopen kon meneer alleen nog met ondersteuning van een stok. ‘S ochtends extreme stijfheid van de voet. Meneer is bij de Arts geweest en de enige optie zou een injectie zijn. Zoekend naar een oplossing op internet kwam meneer bij Shockwave terecht ivm de EMTT behandelingen.

Na 4 behandelingen had meneer nauwelijks last meer. Meneer merkte na 2 behandelingen dat het ging werken.

Heeft u ook ergens last van met onbekende oorzaak?

Wacht dan niet langer een laat u informeren over EMTT therapie!

Uniek in de regio Haaglanden

In de regio Haaglanden zijn we de enige die met deze effectieve therapie behandelen, uniek dus! EMTT werkt nog beter als dat in combinatie uitgevoerd wordt met oefentherapie. Omdat wij streven naar een zo goed mogelijk eindresultaat waar u jaren plezier van heeft bieden wij ,als u een EMTT traject aan gaat, ook altijd een fitness abonnement van 3 maanden aan. Het fitness schema wordt gemaakt door uw behandelend fysiotherapeut en wordt u bij de uitvoering begeleidt door onze ervaren fitness instructeurs. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

EMTT center fitness

Wanneer wordt er niet behandeld?

Vragen en antwoorden (FAQ)

Wordt EMTT vergoed door verzekering?

EMTT wordt voor een gedeelte vergoed door de zorgverzekeraar en is afhankelijk van uw verzekering. U kunt vrijblijvend contact opnemen met ons zodat we kunnen achterhalen welk deel door uw verzekering vergoed zal worden.

Wat kost een EMTT behandeling?

De kosten voor een EMTT behandeling verschilt per persoon en is ook afhankelijk van uw verzekering. In de meeste gevallen kost een EMTT behandeling 49 euro. Voor een precieze inschatting van de kosten kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Is EMTT een pijnlijke behandeling?

Een EMTT behandeling is volledig pijnvrij u kunt zelfs de kleren aanhouden tijdens de behandeling. Een erg patiënt vriendelijke behandeling dus!

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld zijn er maar 6-8 behandelingen nodig om tot het gewenste effect te komen.

Kan ik bij Rayer trainen in combinatie met EMTT?

EMTT en krachttraining complementeren elkaar. Het wordt dus aangeraden om naast de EMTT behandelingen ook te trainen. Op basis van uw klachten maakt onze fysiotherapeut een trainingsschema voor uw die u vervolgens onder deskundige begeleiding van onze fitnesstrainers kunt uitvoeren.

Ik weet niet of EMTT voor mij geschikt is, kunnen jullie adviseren?

Twijfelt u of EMTT voor u geschikt is kunt u vrijblijvend contact opnemen. Onze fysiotherapeuten geven graag  advies op maat. 

BENIEUWD WAT EMTT VOOR U KAN BETEKENEN?

Snel en effectief blessureherstel

Gratis brochure: ontdek alles over EMTT therapie voor effectief herstel

Ontdek hoe onze geavanceerde EMTT-therapie u kan helpen om sneller en effectiever te herstellen van uw blessure.

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).