Shockwavetherapie

Shockwavetherapie is dé behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Daarnaast is shockwavetherapie wetenschappelijk bewezen effectief en hebben wij meer dan 30.000 behandelingen aan ervaring! Shockwave.nl maakt gebruik van intern opgestelde behandel protocollen voor het hoogste en beste behandelresultaat. Shockwave.nl is bij uitstek dé praktijk voor shockwavetherapie bij vele soorten pijnklachten.

Hoe werkt shockwavetherapie

Shockwavetherapie kent verschillende technieken en toepassingen. RSWT (Radiale Shockwave Therapie) is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze vorm van shockwave wordt veruit het meest gebruikt en is in veel gevallen effectief bij pijn. FSWT (Focussed Shockwave Therapie) is erg specialistisch en een stuk krachtiger. Kalkvorming of terugkerende slijmbeursontstekingen vragen om een precieze en krachtige aanpak. Deze zijn met de FSWT (Focussed Shockwave Therapie) effectiever te behandelen. Shockwave.nl biedt beide behandelvormen aan in een oplossing voor uw pijnklachten.

Niet pijnlijk

Shockwavetherapie gebeurt altijd i.c.m. echografie. Zo behandelen we direct bovenop de pijn locatie en alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effectiviteit van Shockwavetherapie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het verminder direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

De voordelen van shockwave behandeling

De voordelen van Shockwavetheapie nog even onder elkaar;

  • Nauwkeurige behandeling direct op de locatie
  • Gezond weefsel wordt ontzien
  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel en soms zelfs direct al effectief en minder pijn
  • De behandeling is niet geheel pijnloos
  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Shockwavetherapie een oplossing voor pijn

Shockavetherapie is zeer effectief bij pees, spier en gewrichtspijn. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Shockwavetherapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie.

Behandel indicaties zijn o.a.:

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een shockwave behandeltraject.

Afspraak maken voor een shockwave behandeling?

U kunt een afspraak maken door gebruik te maken van ons contact formulier op de website of door te bellen met telefoon nummer 0182-533159. Shockwave.nl verzorgt shockwave behandelingen door heel Nederland!

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).