Onderwerpen

Achillespeesontsteking

Achillespeesontsteking

Een achillespeesontsteking is een klacht die veel voorkomt. Onder andere hardlopers hebben vaak veel last van een achillespeesontsteking, maar ook onder mensen die niet veel sporten komt de klacht veel voor. De wetenschappelijke naam voor achillespeesontsteking is tendinitis achilles. Kortweg is het een ontsteking van de achillespees die van de kuitspier naar de hiel loopt.

Hoe ontstaat een achillespeesontsteking?

Als u veel last heeft van uw achilles dan kan deze niet alleen ontstoken zijn, maar kan er zelfs een hele of gedeeltelijke scheur van de pees ontstaan. Ook is het mogelijk dat er een ontsteking van de slijmbeurs onder de pees aanwezig is. Het gedeelte van de achillespees die ontstoken is, kan het deel boven de hak zijn, maar ook midden in de pees kan een verdikking ontstaan door zwelling.  In dit gedeelte van de pees is de doorbloeding beperkt.

De oorzaak van achillespees ontsteking is meestal hetzelfde als die bij hielspoor namelijk een overbelasting door onvoorbereid ( dus zonder warming up ) sporten of door simpelweg het verkeerde schoeisel te dragen. Gelukkig hebben we bij Rayer Healthcare veel ervaring met achillespeesontsteking waardoor we in staat zijn om u snel en effectief te behandelen.

Achillespeesontsteking symptomen

Symptomen van achillespees ontsteking zijn onder anderen:

  • Lichte pijnklachten in de achilles die na enkele uren weer verdwijnen
  • Pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan
  • Pijn of irritatie bij het lopen (zowel bij gewoon wandelen als bij hardlopen

Het is ook mogelijk dat uw achillespees wat dikker of gezwollen aanvoelt. Als uw achillespees gescheurd is kunt u eigenlijk niets meer door de hevige pijn die optreedt en lopen is dan ook niet meer mogelijk. U dient direct contact op te nemen met een specialist. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u twijfels heeft omdat een achillespeesontsteking bijvoorbeeld veel lijkt op een hielspoor klacht.

Achillespeesontsteking behandeling

Een achillespeesontsteking is goed te behandelen met onze Shockwave therapie. Nadat wij de afspraak met u hebben ingepland zullen we beginnen met het bekijken van eventuele foto’s van uw specialist en vervolgens zullen we middels onze echo apparatuur exact gaan bepalen waar uw achillespeesontsteking zich bevindt en vervolgens met u een behandelplan op gaan stellen.

Gemiddeld ben u ongeveer vijf behandelingen kwijt totdat uw achillespeesontsteking klachten zijn opgelost. De tijd tussen de behandelingen is een week omdat we anders meer kapotmaken dan dat we genezen. Houd u dus rekening met een Shockwave traject van vijf weken.

Wilt u snel van uw achillespeesontsteking af zijn? Neem direct contact op met de specialisten van Rayer Healthcare en wij kunnen snel aan de slag met uw behandelplan.

Anderen bekeken ook deze artikelen

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).