Onderwerpen

Hielspoor behandeling

Hielspoor behandeling

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor. Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is hielspoor precies en waarom is hielspoor behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt. De fascie is bindweefsel van een heel bijzonder kaliber dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt. Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De hielspoor behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk?

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt u misschien niet heel pijnlijk in de oren. Dat is niet zo vreemd, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. Hielspoor behandeling is in slechts 70% van de gevallen nodig. De rest van de gevallen is dus zo onschuldig van aard dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Soortgelijke pijn bij hielspoor behandelen

Hielspoor wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd als een peesontsteking. Dat is vervelend, want beide aandoeningen vragen om een verschillende behandelmethode. Het is belangrijk dat artsen goed onderscheid kunnen maken tussen hielspoor en een hielpeesontsteking. Hielspoor behandeling heeft alleen zin als u daadwerkelijk hielspoor heeft; aan de behandeling van een peesontsteking heeft u immers ook helemaal niets als u geen peesontsteking heeft. Een röntgenfoto levert bij twijfel vrijwel altijd een eenduidige conclusie op.

Hielpijn en hielspoor behandeling: niet hetzelfde

Een hielpeesontsteking en hielspoor zijn allebei vormen van hielpijn. Lang niet alle patiënten met hielpijn hebben last van een peesontsteking of hielspoor; de oorzaak van de pijn kan ook iets heel anders zijn. Hielspoor behandelen is dus een stuk eenvoudiger dan hielpijn behandelen, aangezien hielpijn niet heel specifiek is.

Oorzaken

Zoals bijna alle aandoeningen aan pezen is ook hielspoor te wijten aan overbelasting of stress. Hielspoor behandeling is dus ook gericht op rust. De oorzaken van hielspoor zijn legio, waardoor hielspoor behandeling voor uw arts allesbehalve een zeldzame aangelegenheid is. Zo kan de hiel overbelast raken door bergwandelen, sporten, overgewicht, het dragen van slechte schoenen, het ontbreken van fatsoenlijke demping in de schoen, een afwijking aan de kuitspier, een afknelling van de zenuw die langs de hiel loopt, te veel en te lang staan en aandoeningen als hielkussenatrofie. Dat is een afwijking aan de voetzool, waardoor deze te weinig steun biedt aan de voet.

Symptomen

Het hoofdsymptoom van hielspoor is pijn in de voet. De pijn wordt doorgaans op bepaalde momenten van de dag intenser, zoals bij het opstaan of wanneer u lang moet staan. Ook lopen doet pijn, maar de pijn hebt doorgaans weg na een paar minuten lopen. Er is geen specifiek pijnpunt in de hiel aan te wijzen; de gehele hiel voelt beurs en pijnlijk aan en de pijn straalt uit naar de hele voet.

Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie van Rayer Healthcare. De resultaten die wij boeken met ons hielspoor behandelplan zijn uitstekend te noemen! Vele tevreden patiënten zijn u al voorgegaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij onze referenties. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan. Wij maken geen gebruik van standaarden bij een hielspoor behandelingen maar bekijken ieder geval op zich. Voor u wel zo geruststellend.
Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen.

Hielspoor behandeling

Een behandeling voor hielspoor begint bij Rayer Healthcare met een intakegesprek. Na het intakegesprek zullen wij met u een behandelplan afspreken voor uw hielspoor klachten. Het intakegesprek bestaat uit een anamese en lichamelijk onderzoek. Een hielspoor klacht staat namelijk niet altijd op zich maar kan ook te maken hebben met andere factoren die uw hielspoor klacht beïnvloeden. Het is daarom van belang om een grondige intake uit te voeren.

Lees op de pagina hielspoor behandeling een uitgebreide beschrijving.

Hielspoor behandelplan

Uw hielspoor behandelplan begint met een echografie. De echo laat zien waar de hielspoor zit alsmede de peesplaat ontsteking. Op basis van de echo zal uw verdere hielspoor behandelplan opgesteld. De lengte van behandelen met de shockwave therapie zal hierna met u besproken worden. Aan het einde van het traject zal wederom een echo worden gemaakt om te kijken wat de resultaten zijn. De echo’s kunt u mee naar huis nemen of aan uw dokter sturen voor uw dossier.

Lees op de pagina hielspoor behandelen verder over hoe wij uw hielspoor kunnen behandelen?

Hielspoor resultaten

De resultaten die wij met onze hielspoor behandeling boeken zijn zeer goed te noemen. Van alle hielspoor klachten die wij behandelen geneest maar liefst 80% binnen 5 behandelingen.  Het effect van de hielspoor behandeling via de shockwave therapie van Rayer Healthcare is vaak na enkele behandelingen al aantoonbaar merkbaar.

Heeft u ook genoeg van alle klachten die gepaard gaan met hielspoor? Bent u benieuwd naar de kosten en vergoedingen vanuit uw zorgverzekeraar? Neem direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u snel op intake kunt op een vestiging bij u in de buurt!

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).