Onderwerpen

Slijmbeursontsteking Arm

Slijmbeursontsteking Arm
Jaar in, jaar uit melden zich mensen bij de huisarts vanwege pijn in hun arm. Wie weet hebt u zelf ook wel eens in de wachtkamer van de huisarts gezeten omdat de pijn in uw arm niet langer te negeren was. Het zou goed kunnen dat de huisarts, dokter of medisch specialist toen heeft gediagnosticeerd dat u een slijmbeursontsteking arm had. Jaarlijks worden duizenden mensen geteisterd door deze aandoening. Toch heeft bijna niemand er ooit van gehoord. Wat is een slijmbeursontsteking in de arm? Waar krijgt u een slijmbeursontsteking van? Wat zijn de symptomen? Hoe wordt een slijmbeursontsteking arm behandeld? Op al die vragen krijgt u hieronder antwoord.

Natuurlijke stootkussens       

Om te begrijpen wat een slijmbeursontsteking is, dient u eerst te weten wat een slijmbeurs is. Uw lichaam is een complex systeem van botten, spieren, pezen en allerlei andere weefsels. Wanneer u beweegt, wordt dat hele systeem ook in beweging gebracht. Uw spieren schuren langs u botten, wat flink wat wrijving kan veroorzaken. De slijmbeurs, een met vocht gevulde holte die tussen de spieren en botten ligt, voorkomt dat die wrijving tot problemen leidt. Een slijmbeurs kan het beste worden vergeleken met een stootkussen dat ook nog eens de functie van een smeermiddel heeft.

Slijmbeursontsteking in de arm

Een slijmbeursontsteking is, zoals de naam doet vermoeden, een ontsteking van de slijmbeurs. Dat kan allerlei oorzaken hebben, maar al die oorzaken vallen onder een centrale noemer: overbelasting. Een slijmbeurs raakt nooit ontstoken doordat u een verkeerde beweging maakt. Een verkeerde beweging leidt doorgaans tot een blessure, niet tot een ontsteking. In sommige gevallen is er al maanden sprake van overbelasting voordat de slijmbeurs ontstoken raakt.

Symptomen van een slijmbeursontsteking arm

Is er eenmaal sprake van een slijmbeursontsteking arm, dan zijn de symptomen duidelijk. Het hoofdsymptoom van een slijmbeursontsteking in de arm is pijn. Daarnaast treedt er altijd een zwelling op, maar die zwelling is niet in elk specifiek geval zichtbaar voor het blote oog. Afhankelijk van de ernst van de ontsteking kan de huid rood uitslaan rond de plek van de ontsteking.

Preventie slijmbeursontsteking arm

De arm bevat meerdere slijmbeurzen. Die in de schouder en de elleboog leiden het vaakst tot problemen, maar in principe kan elke slijmbeurs in de arm ontstoken raken. Om te voorkomen dat uw slijmbeurzen ontstoken raken, moet u goed voor uw armen zorgen. Dat klinkt wellicht een beetje raar, maar in de praktijk blijkt dat dat kleine beetje extra u een hoop problemen kan besparen in de toekomst. Zorg dat uw armen voldoende rust krijgen. Een paar uur boogschieten na de hele dag zware meubels te hebben gesjouwd, is dus vragen om problemen. Rust en herstelmomenten zijn van groot belang. Daar moet wel een kanttekening bij worden geplaatst: u moet niet uit voorzorg uw arm zo min mogelijk gebruiken. Een lichaamsdeel dat nooit wordt gebruikt, loopt een verhoogd risico op blessures en andere vervelende aandoeningen. Het is gezond om uw lichaam een tot twee keer per week flink te belasten tijdens bijvoorbeeld een zware training. Zolang u genoeg rustmomenten inlast, kan er weinig verkeerd gaan.

Pechfactor

Helaas is de ene persoon meer ellende toebedeeld dan de andere. Dat geldt ook voor slijmbeursontstekingen. Sommige mensen komen ermee weg hun hele leven lang onvoorzichtig met hun lichaam om te springen, anderen zitten bij het minste of geringste met een slijmbeursontsteking in de arm in de behandelkamer van de huisarts. Voel u dus niet overmatig ongelukkig als u ondanks uw voorzichtigheid alsnog een slijmbeursontsteking in de arm oploopt.

Behandeling slijmbeursontsteking arm

Of u nu bij de eerste of de twee categorie hoort, maakt weinig uit zodra de ontsteking eenmaal is ontstaan. De behandeling van een slijmbeursontsteking in de arm is toegespitst op twee aspecten: genezing en pijnbestrijding. Genezing vindt plaats door heel veel rust te nemen. De arm mag tijdens de genezing niet te veel worden belast. Uw huisarts kan uw pijn verlichten door met een injectie vloeistof uit de slijmbeurs weg te nemen, waardoor de zwelling vermindert en de pijn iets afneemt. Ook kan hij fysiotherapie aanraden om uw arm weer gezond en sterk te krijgen. Een alternatief is shockwave therapie. Dat is een hypermoderne behandelmethode die betaalbaar, efficiënt en pijnloos is. Klinkt dat u te goed in de oren? Laat u zich dan door ons informeren. Wij leggen alles graag aan u uit. Neem dus vrijblijvend contact met ons op door middel van dit formulier: Contact formulier

 

Anderen bekeken ook deze artikelen

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).