Onderwerpen

Slijmbeursontsteking Bovenarm

slijmbeursontsteking bovenarm

Voordat u meer over de slijmbeursontsteking in de bovenarm gaat lezen, is het belangrijk dat u weet wat een slijmbeurs precies is. Een slijmbeurs is een holte die gevuld is met vocht en tussen de spieren, pezen en botten in uw lichaam ligt. Wanneer u een beweging maakt, voorkomt de slijmbeurs dat uw lichaam beschadigd raakt door als een soort smeermiddel te werken. Zonder slijmbeurs zou elke beweging stroef aanvoelen en zelfs pijnlijk kunnen zijn.

Wat is een slijmbeursontsteking in de bovenarm?

De naam van een slijmbeursontsteking in de bovenarm zegt eigenlijk al direct wat dit betekent. Er is sprake van een slijmbeursontsteking, wanneer de slijmbeurs in uw bovenarm of een deel ervan ontstoken raakt. Deze klacht kan op verschillende manieren veroorzaakt zijn.

Wat is de oorzaak van een slijmbeursontsteking?

Aandoeningen als een slijmbeursontsteking in de bovenarm wordt meestal veroorzaakt door overbelasting. Sommige aandoeningen, zoals een blessure, zijn juist het gevolg van een plotselinge verkeerde beweging, maar bij een slijmbeursontsteking in de bovenarmen maakt de patiënt al weken, maanden of jaren een verkeerde beweging, zij het een heel lichte verkeerde beweging. Mensen die vaak dezelfde handelingen uitvoeren, zijn daar een goed voorbeeld van. De individuele bewegingen van een lopende bandwerker zijn niet bepaald zwaar, maar elke bewegingen doet een groot beroep op de slijmbeurs. Wanneer iemand veertig uur per week zijn slijmbeurs op die manier prikkelt, gaat het op den duur fout.

Symptomen bij eeen slijmbeursontsteking in de bovenarm

De symptomen van een bovenarm slijmbeursontsteking zijn vrij algemeen, maar desondanks is de aandoening niet al te moeilijk te diagnosticeren. Het hoofdsymptoom is pijn in het gewricht dat getroffen is door de ontsteking aan het slijmbeurs, in dit geval dus de bovenarm. De pijn kan vooral ’s ochtends, net na het ontwaken, behoorlijk venijnig zijn. Zodra de patiënt eenmaal zijn dagelijkse bezigheden heeft opgestart, ebt de pijn een beetje weg. Een ander symptoom is een zwelling in de bovenarm, op de plaats waar de ontstoken slijmbeurs zich in de arm bevindt. De zwelling kan zo erg zijn dat die zeer duidelijk met het blote oog waarneembaar is. De huid kan rood uitslaan rondom het gebied van de ontsteking. Wie zijn arm helemaal strekt of buigt, voelt de pijn het meest, doordat de zwelling dan onder druk wordt gezet.

Behandeling van de slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking in de bovenarmen wordt doorgaans met een tweeledige aanpak behandeld. Enerzijds probeert uw huisarts de pijn te verlichten, zodat u zonder al te veel pijn de dag doorkomt. Anderzijds spant hij zich om uw herstel te bespoedigen. Pijnverlichting komt tot stand door pijnstillers te slikken. Helaas werkt dat niet altijd even goed. Bovendien blijven sommige mensen liever van de pijnstillers af. Uw huisarts kan ook een naald in uw slijmbeurs steken en vocht aftappen, zodat de zwelling wat afneemt. Die procedure is net zo aangenaam als hij klinkt. De genezing komt tot stand door heel veel rust te houden. Voor mensen die voor hun werk van hun bovenarm afhankelijk zijn, geldt dat ze hun werkzaamheden tijdelijk moeten staken. Soms moeten zij zelfs ander werk zoeken doordat hun huidige werk te veel risico op een nieuwe slijmbeursontsteking met zich meebrengt. De patiënt volgt vaak ook fysiotherapie om de arm sterker, taaier en soepeler te maken.

Shockwave therapie

Een gloednieuwe behandelmethode die ondanks haar korte bestaan al heel wat indrukwekkende resultaten heeft geboekt, is shockwave therapie. Deze behandeling maakt gebruik van trillingen om de ontsteking aan te pakken. De techniek erachter is ingewikkeld, maar de behandeling zelf is pijnloos, betaalbaar en effectief. Wilt u meer weten over shockwave therapie? Neem dan contact met ons op zodat wij u te woord kunnen staan.

Wanneer u dag in, dag uit uw lichaam onderwerpt aan allerlei fysieke beproevingen, gaat er op den duur iets mis met uw lichaam. Dat verbaast niemand. Maar ook als u voorzichtig met uw lichaam omgaat, kan er nog wat fout gaan. Zelfs de meest voorzichtige mens kan door een noodlottig ongeval of genetische aanleg opeens een vervelende diagnose krijgen. De bovenstaande omschrijving past uitstekend bij een slijmbeursontsteking. Dat is een aandoening waar weinig mensen bekend mee zijn. Wie echter onder die aandoening heeft geleden, zal iedereen aanraden om wat algemene kennis over deze aandoening te vergaren. Daartoe dient dit artikel. Hieronder leest u wat een slijmbeursontsteking bovenarm is, wat de symptomen van een slijmbeursontsteking bovenarm zijn, hoe een slijmbeursontsteking bovenarm wordt behandeld en krijgt u algemene informatie over een slijmbeursontsteking bovenarm.

Anderen bekeken ook deze artikelen