Echografie

Echografie geeft direct objectieve informatie over de aandoening en de exacte locatie van de pijnklachten. Echografie wordt binnen de fysiotherapie ook wel MSU genoemd. Dat staat voor Musculo Skeletal Ultrasound. Echografie is voor Shockwave.nl dé standaard bij het in beeld brengen van en diagnosticeren van pijnklachten.

Echografie hoe werkt het?

Echografie maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven die vanuit een applicator het lichaam in worden gestuurd en terugkaatsen. Dit vormt een 2D en tegenwoordig zelfs 3D beeld van het gebied waar de pijn zich bevindt. Echografie geeft u en ons een duidelijk en objectief beeld over de ernst en locatie van de aandoening.

Tijdens een echografie bij Shockwave.nl kunt u live meekijken! De therapeut legt u dan uit wat we zien, waarom we dat zien en wat eraan gedaan kan worden. Echobeelden kunt u ten alle tijden gratis opvragen en mee krijgen.

De effectiviteit van echografie

Echografie biedt de mogelijkheid een klacht zeer nauwkeurig te beoordelen. Tijdens echografie wordt vaak duidelijk wat en waarom de klachten veroorzaakt. Daarnaast is het van groot belang om echografie te doen vooraf aan een shockwave behandeling. Een shockwave behandeling is het meest effectief als deze op de exact de juiste plaats en met de juiste intensiteit wordt toegepast. Echografie bij EPTE behandelingen maakt de therapie en werking ervan direct inzichtelijk in het aangedane weefsel. Meten = weten! Echografie is volledig pijnloos en wordt als een van de meest veilige methoden gezien om beelden te maken van het menselijk lichaam.

De voordelen van echografie

De voordelen van echografie nog even onder elkaar;

  • Is zeer objectief en betrouwbaar in diagnostiek
  • Brengt nauwkeurig de te behandelen locatie in beeld
  • Maakt vorderingen in herstel inzichtelijk
  • Echografie is niet pijnlijk en volkomen veilig
  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Bij welke indicaties is echografie aan te raden?

Echografie draagt bij aan een correcte en duidelijke diagnosestelling en geeft inzicht in het herstelproces. Daarnaast draagt het bij aan de lokalisatie tijdens Shockwave en EPTE behandelingen. In heel veel gevallen is echografie van grote toegevoegde waarde!

Echografie indicaties zijn o.a.:

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een echografie en maak uw klachten inzichtelijk.

Afspraak maken voor een EPTE behandeling?

U kunt een afspraak maken door gebruik te maken van ons contact formulier op de website of door te bellen met telefoon nummer 0182-533159. Shockwave.nl verzorgt echografie diagnostiek door heel Nederland!