Echografie

Echografie geeft direct objectieve informatie over de aandoening en de exacte locatie van de pijnklachten. Het wordt binnen de fysiotherapie ook wel MSU genoemd. Dat staat voor Musculo Skeletal Ultrasound. Dit is voor Shockwave.nl dé standaard bij het in beeld brengen van en diagnosticeren van pijnklachten.

Hoe werkt echografie?

Er wordt gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven die vanuit een applicator het lichaam in worden gestuurd en terugkaatsen. Dit vormt een 2D en tegenwoordig zelfs 3D beeld van het gebied waar de pijn zich bevindt. Dit geeft u en ons een duidelijk en objectief beeld over de ernst en locatie van de aandoening.

Tijdens een echografie bij Shockwave.nl kunt u live meekijken! De therapeut legt u dan uit wat we zien, waarom we dat zien en wat eraan gedaan kan worden. Echobeelden kunt u ten alle tijden gratis opvragen en mee krijgen.

De effectiviteit van echografie

Echografie biedt de mogelijkheid om klachten nauwkeurig te beoordelen en de oorzaak hiervan te bepalen. Het is van groot belang vooraf aan een shockwave behandeling, aangezien deze het meest effectief is wanneer deze op de juiste plaats en met de juiste intensiteit wordt toegepast. EPTE behandelingen maken de werking en effecten hiervan direct zichtbaar in het aangedane weefsel, wat de stelling ‘meten = weten’ bevestigt. Deze pijnloze en veilige methode is één van de meest effectieve manieren om beelden van het menselijk lichaam te verkrijgen.

De voordelen van echografie

De voordelen nog even onder elkaar;

  • Is zeer objectief en betrouwbaar in diagnostiek
  • Brengt nauwkeurig de te behandelen locatie in beeld
  • Maakt vorderingen in herstel inzichtelijk
  • Echografie is niet pijnlijk en volkomen veilig
  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Bij welke indicaties is het aan te raden?

Echografie draagt bij aan een correcte en duidelijke diagnosestelling en geeft inzicht in het herstelproces. Daarnaast draagt het bij aan de lokalisatie tijdens Shockwave en EPTE behandelingen. In heel veel gevallen is deze therapie van grote toegevoegde waarde!

De indicaties zijn o.a.:

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een echografie en maak uw klachten inzichtelijk.

Afspraak maken voor een EPTE behandeling?

U kunt een afspraak maken door gebruik te maken van ons contact formulier op de website of door te bellen met telefoon nummer 0182-533159. Shockwave.nl verzorgt echografie diagnostiek door heel Nederland!

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).