FAQ

Vragen

  1. Wat kost een behandeling shockwave therapie?
  2. Helpt shockwavetherapie bij slijmbeurs ontsteking?
  3. Helpt shockwavetherapie bij peesontsteking?
  4. Helpt shockwavetherapie bij frozen shoulder?
  5. Helpt shockwavetherapie bij hielspoor?
  6. Mag ik shockwavetherapie ondergaan wanneer ik medicatie slik?
  7. Doet shockwavetherapie pijn?
  8. Is echografie verplicht voor een behandeling shockwave?

Antwoorden

1. Wat kost een behandeling shockwave therapie?

Antwoord: Shockwave.nl brengt voor elke Shockwave behandeling een consult fysiotherapie in rekening. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie, doen wij dit rechtstreeks voor u bij de zorgverzekeraar.  Soms zijn er bijkomende (resterende) kosten. Het resterende bedrag per behandeling zal dan nog achteraf aan u gefactureerd worden.Let wel: dit kan verschillen per aandoening en per gekozen shockwave behandeling. Door dit systeem zijn we in staat onze gespecialiseerde apparatuur te kunnen gebruiken en te kunnen onderhouden. Onze therapeuten zijn voorzien van de hoogst mogelijke kennis en kwaliteit om alles uit de behandeling te kunnen halen.
Terug naar boven

2. Helpt shockwavetherapie bij slijmbeurs ontsteking?

Antwoord: Shockwavetherapie is over het algemeen effectief bij het behandelen van slijmbeurs ontstekingen. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige praktijken bieden alleen Radiale shockwave aan. Deze vorm is minder effectief bij slijmbeurs ontstekingen. Bij Shockwave.nl gebruiken we ook Focussed shockwave. Deze is shockwave wordt elektro- magnetisch opgewekt en kan zeer effectief zijn bij slijmbeurs klachten. Vraagt u hiernaar bij onze assistente wanneer u een afspraak maakt. Ons therapiesucces ligt bij slijmbeursklachten boven de 80%.
Terug naar boven

3. Helpt shockwavetherapie bij peesontsteking?

Antwoord: Shockwavetherapie is uitermate effectief bij verschillende soorten peesontsteking. Een juiste diagnostiek bij peesontsteking is erg belangrijk. Het type shockwave dat wordt ingezet en het daaraan gekoppelde behandeltraject is afhankelijk van de aandoening en de ernst van de aandoening. Het achterhalen van de oorzaak is eveneens van groot belang. Daarom zal de shockwavetherapeut altijd een uitgebreid onderzoek verrichten. Ons therapiesucces ligt bij peesontstekingen boven de 80%.
Terug naar boven

4. Helpt shockwavetherapie bij frozen shoulder?

Antwoord: Doorgaans is een frozen shoulder erg goed behandelbaar middels shockwavetherapie. Shockwavetherapie kan direct voor pijnverlichting zorgen waardoor u de schouder en arm iets beter kunt bewegen. De fase waarin uw frozen shoulder zich bevindt en uw algemene gezondheid spelen wel een belangrijke rol in het therapie succes. Tijdens een eerste consult zal altijd een echografie gemaakt worden om te bepalen of shockwave zinvol kan zijn. Indien er nog actuele slijmbeurs klachten of peesproblematieken aanwezig zijn kan shockwavetherapie vaak uitkomst bieden. Ook wanneer u nog in de begin fase van de frozen shoulder zit kan shockwavetherapie in veel gevallen uitkomst bieden. Het is belangrijk dat er naast shockwavetherapie wel een traject met fysiotherapie of manuele therapie gestart wordt. De therapieën ondersteunen elkaar en zo behaald u het beste resultaat.
Terug naar boven

5. Helpt shockwavetherapie bij hielspoor?

Antwoord: Shockwavetherapie is uitermate geschikt om hielspoor te behandelen. Ons therapiesucces ligt bij hielspoor klachten boven de 90%. Hielspoor klachten kunnen door verschillende redenen zijn ontstaan. Uw shockwavetherapeut zal daarom ook een onderzoek doen naar de ontstaanswijze om zo een herhaling van uw klachten in de toekomst zo veel mogelijk te verkleinen.
Terug naar boven

6. Mag ik shockwavetherapie ondergaan wanneer ik medicatie slik?

Antwoord: Het is raadzaam alle medicatie vooraf op te schrijven en aan uw therapeut te overhandigen. Over het algemeen kan er bij het slikken van medicatie gewoon behandeld worden. De therapeut zal hier dan rekening mee houden tijdens de behandelingen. Heeft u toch nog vragen? Bel dan gerust vooraf even onze receptie voor advies op Tel: 0182-533159.
Terug naar boven

7. Doet shockwavetherapie pijn?

Antwoord: Shockwavetherapie is over het algemeen niet pijnlijk. Het kan wel gevoelig zijn. Hoe “vervelend” de shockwave aanvoelt hangt af van de locatie en de ernst van uw aandoening. U hoeft niet bang te zijn voor de shockwave, de therapeut zal altijd in samenspraak met u bepalen hoe intensief er behandeld kan worden. Is het toch te pijnlijk? Dan gaat de intensiteit omlaag tot een voor u acceptabel gevoel. Indien u zich zorgen maakt staat het u altijd vrij vooraf een paracetamol in te nemen.
Terug naar boven

8. Is echografie verplicht voor een behandeling shockwave?

Antwoord: Vooraf maken de therapeuten bij shockwave aanvragen altijd een echografie. De gemaakte echografie verteld de therapeut precies waar de aandoening zit en hoe ernstig deze is. Ook kan er dan een inschatting worden gemaakt van het aantal behandelingen en de kans op therapiesucces. Een echografie is daarom verplicht. Wij willen de beste kwaliteit leveren!
Terug naar boven

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).