Onderwerpen

Fasciitis Plantaris

Fasciitis Plantaris

Fasciitis Plantaris is een klacht in de hiel die door verschillende oorzaken kan ontstaan. In veel gevallen wordt er al snel gesproken van hielspoor. Echter, is dit niet het geval. In de beschrijving hieronder wordt de benaming Fasciitis Plantaris uitgelegd. Lees gerust verder of neem vrijblijvend contact met ons op om uw klacht te behandelen met shockwav therapie.

Wat is een Fasciitis Plantaris?

De peesplaat bevindt zich onder de voetzool. Deze peesplaat noemen we de Fascia Plantaris. De peesplaat loopt vanaf het hielbot tot aan het begin van de tenen. De functie van de Fascia Plantaris is om de voet te ondersteunen. Wanneer Fasciitis Plantaris aanwezig is, kunnen we spreken van een ontsteking van de peesplaat onder de voet.

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen uitoefenen op de hiel. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Overbelasting van de peesplaat
  • Hogere leeftijd
  • Verkeerde belasting (bijvoorbeeld door verkeerd looppatroon)
  • Overgewicht
  • Schoenen met weinig steun
  • Te korte kuitspieren
  • Vorm van de voeten (bijvoorbeeld doorgezakte voeten)

Symptomen die horen bij een Fasciitis Plantaris

  • Opstart problemen (eerste paar stappen pijnlijk)
  • Pijn verergert na belasting (lange dagen staan)
  • Pijn onder de voet

Behandeling

Een behandeling voor Fasciitis Plantaris begint bij Rayer Healthcare met een intakegesprek en echografisch onderzoek. Na het intakegesprek en echografisch onderzoek zullen wij met u een behandelplan afspreken voor uw klachten. De echo laat zien de mate van de peesplaat ontsteking.  Het intakegesprek en echografisch onderzoek volgt er een anamnese en lichamelijk onderzoek. Een klacht staat namelijk niet altijd op zich maar kan ook te maken hebben met andere factoren die uw  klacht beïnvloeden. Het is daarom van belang om een grondige intake en onderzoek uit te voeren.

Fasciitis Plantaris resultaten

De resultaten die wij met onze Plantaire Fasciitis behandeling boeken zijn zeer goed te noemen. Van alle hielspoor klachten die wij behandelen geneest maar liefst 80% binnen 5 a 6 behandelingen.  Het effect van de behandeling via de shockwave therapie van Rayer Healthcare is vaak na enkele behandelingen al aantoonbaar merkbaar.

Deze klacht verhelpen?

Heeft u ook genoeg van alle klachten die gepaard gaan met Plantaire Fasciitis? Bent u benieuwd naar de kosten en de Shockwave vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar? Neem direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u snel op intake kunt op een vestiging bij u in de buurt.

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).