Onderwerpen

Peroneus tendinopathie

Peroneus Tendinopathie

In beschrijving hieronder wordt de benaming Peroneus tendinopathie uitlegt. Wat is een m. Peroneus tendinopathie? Voorbeelden van oorzaken van een Peroneus tendinopathie? Symptomen die horen bij een Peroneus tendinopathie en welke behandeling is passend voor een Peroneus tendinopathie?

Wat is een Peroneus tendinopathie?

Een spier die vanuit de bovenkant van de kuit naar de buitenkant naar de voet gaat wordt ook wel de musculus Peroneus Brevis/Longus genoemd. Wanneer er en iets mankeert aan deze spier voelt men dit vaak aan de buitenkant van de voet. De spier heeft een belangrijke functie in de stabiliteit van de voet, enkel en het onderbeen. Meestal geeft de Peroneus brevis de klachten in de voet. Wanneer er een overbelasting van de pees plaats vind kunnen we spreken over een tendinopathie.

Peroneus tendinopathie

Voorbeelden van oorzaken van de Peroneus tendinopathie?

Er zijn verschillende factoren die kunnen meespelen bij een Peroneus tendinopathie namelijk:

  • De stand van de voet (er kan te veel spanning op de pees komen)
  • Een trauma (bijvoorbeeld het verzwikken van de enkel
  • Schoeisel
  • Instabiliteit in de enkel
  • Overbelasting

Symptomen die horen bij een m. Peroneus tendinopathie

De meeste klachten bij een Peroneus tendinopathie uiten zich in het midden/buitenzijde van de voet. Dit kan vervolgens ook doorstralen naar de buitenkant van de enkel. Vaak ervaren mensen een zeurende en ook wel stekende pijn in de voet. Wanneer er inspanning plaats vind bijvoorbeeld staan op de tenen verergeren de klachten.

Behandeling bij een Peroneus tendinopathie

Een behandeling voor Peroneus tendinopathie begint bij Rayer Healthcare met een intakegesprek en echografisch onderzoek. Na het intakegesprek en echografisch onderzoek zullen wij met u een behandelplan afspreken voor uw klachten. De echo laat zien de mate van de zenuw verdikking zien.  Het intakegesprek en echografisch onderzoek volgt er een anamese en lichamelijk onderzoek. Een klacht staat namelijk niet altijd op zich maar kan ook te maken hebben met andere factoren die uw klachten kunnen beïnvloeden. Het is daarom van belang om een grondige intake en onderzoek uit te voeren.

Heeft u ook genoeg van alle klachten die gepaard gaan met m. Peroneus tendinopathie? Bent u benieuwd naar de kosten en de Shockwave vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar? Neem direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u snel op intake kunt op een vestiging bij u in de buurt.

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).