Onderwerpen

Mortons neuroom

Mortons neuroom

In beschrijving hieronder wordt de benaming mortons neuroom uitgelegd. Wat het precies is, de oorzaken, de symptomen en welke behandeling het meest effectief is. U leest hier alle informatie.

Wat is een Mortons neuroom?

Morton’s neuroom is verdikking van de zenuw in de voet. Deze zenuw geeft gevoel in de voet.  Deze gevoelszenuw loopt van tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes door. De meest voorkomende plek is tussen de derde en de vierde teen.

Behandeling Mortonsneuroom

Wat zijn de oorzaken van een Mortons neuroom?

Waarom er een verdikking precies ontstaat tussen deze tenen is onbekend, maar gedacht wordt aan steeds terugkerende kleine beschadigingen aan de zenuw. Een eventuele oorzaak van de aandoening is dat de zenuw even klem komt te zitten tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Er zijn echter wel riscio factoren bekent, namelijk:

  • (te) smalle schoenen
  • Sporten waarbij (te) smalle schoenen gebruikt worden
  • Vaker bij vrouwen
  • Belastende sporten voor de voeten
  • Afwijkingen in de voet.

Symptomen

D meeste mensen met deze aandoening ervaren pijnklachten. Zoals hierboven al genoemd is komt de klacht meeste voor tussen de 3e en de 4e teen. Naast de pijn treed er vaak ook een uitstraling op richting de tenen en/of een zenuwachtige pijn (brandend, elektrische, of een doof gevoel rondom de 3e en de 4e teen.

Behandeling bij een Mortons neuroom

Een behandeling voor mortons neuroom begint bij Rayer Healthcare met een intakegesprek en echografisch onderzoek. Na het intakegesprek en echografisch onderzoek zullen wij met u een behandelplan afspreken voor uw klachten. De echo laat zien de mate van de zenuw verdikking zien.  Het intakegesprek en echografisch onderzoek volgt er een anamese en lichamelijk onderzoek. Een klacht staat namelijk niet altijd op zich maar kan ook te maken hebben met andere factoren die uw klachten kunnen beïnvloeden. Het is daarom van belang om een grondige intake en onderzoek uit te voeren.

Heeft u ook genoeg van alle klachten die gepaard gaan met mortons neuroom ? Bent u benieuwd naar de kosten en de Shockwave vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar? Neem direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u snel op intake kunt op een vestiging bij u in de buurt.

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).