Onderwerpen

Achillespees ontsteking bij de aanhechting

Achillespees ontsteking bij de aanhechting

Achillespees ontsteking bij de aanhechting laag op de hiel

Een Achillespees ontsteking bij de aanhechting is uitstekend te behandelen met de Shockwave therapie behandeling van Rayer Healthcare. Ook als de pijn zich meer onderaan bij de aanhechting op het hielbeen bevindt.

Pijn bij de aanhechting van de Achillespees is een klacht die veel voorkomt. Onder andere hardlopers hebben vaak veel last van een achillespeesontsteking maar ook onder mensen die niet veel sporten komen klachten aan de Achillespees veel voor. Soms vormt zich ook een bobbel onderaan de Achillespees. Dit is de plek waar de ontsteking zich dan manifesteert. Een ontsteking van de aanhechting van de Achillespees gaat dikwijls gepaard met kalkafzetting. Ook dit is goed behandelbaar met  Shockwave therapie.  De wetenschappelijke naam voor Achillespeesontsteking is tendinitis Achilles of Achillodynie. Kortweg is het een ontsteking van de achillespees die van de kuitspier naar de hiel loopt.

Als u veel last heeft van uw Achillespees dan kan deze niet alleen ontstoken zijn maar kan er zelfs een hele of gedeeltelijke scheur van de pees ontstaan. Ook is het mogelijk dat er een ontsteking van de slijmbeurs onder de pees aanwezig is. Dit lijkt erg op een ontsteking van de aanhechting van de Achillespees omdat deze ook dichtbij het hielbeen ligt. Het gedeelte van de Achillespees die ontstoken is, kan het deel tegen de hiel of boven de hiel zijn, maar ook midden in de pees kan een verdikking ontstaan door zwelling.  In dit gedeelte van de pees is de doorbloeding erg beperkt waardoor het herstel vaak erg lang duurt.

De oorzaak van de ontsteking aan de Achillespees aanhechting is meestal hetzelfde als die bij hielspoor namelijk een overbelasting door onvoorbereid ( dus zonder warming up ) sporten of door simpelweg het verkeerde schoeisel te dragen. Gelukkig hebben we bij Rayer Healthcare veel ervaring met achillespeesontsteking waardoor we in staat zijn om u snel en effectief te behandelen.

Symptomen van de aanhechtingsontsteking

Symptomen van aanhechting van Achillespees zijn onder anderen:

Lichte pijnklachten in de Achillespees die na enkele uren weer verdwijnen. Dit is vaak een branderige of prikkende pijn op of rondom het hielbeen. Pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan. Pijn of irritatie bij het lopen ( zowel bij gewoon wandelen als bij hardlopen ).  Het is ook mogelijk dat uw Achillespees wat dikker of gezwollen aanvoelt. Als uw achillespees gescheurd is kunt u eigenlijk niets meer door de hevige pijn die optreedt en lopen is dan ook niet meer mogelijk. U dient direct contact op te nemen met een specialist. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u twijfels heeft omdat een Achillespeesontsteking bijvoorbeeld veel lijkt op een hielspoor klacht.

Behandeling van de aanhechting van de Achillespees

Een Achillespees ontsteking bij de aanhechting is goed te behandelen met onze Shockwave therapie. Nadat wij de afspraak met u hebben ingepland zullen we beginnen met het bekijken van eventuele foto’s van uw specialist en vervolgens zullen we middels onze echo apparatuur exact gaan bepalen waar uw achillespeesontsteking zich bevindt en vervolgens met u een behandelplan op gaan stellen.

Gemiddeld ben u ongeveer vijf behandelingen kwijt totdat uw Achillespeesontsteking of de ontsteking bij de aanhechting hiervan zijn opgelost. De tijd tussen de behandelingen is een week omdat we anders meer kapotmaken dan dat we genezen. Houd u dus rekening met een Shockwave traject van vijf weken.

Wilt u snel van uw Achillespeesontsteking af zijn? Neem direct contact op met de specialisten van Rayer Healthcare en wij kunnen snel aan de slag met uw behandelplan.

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).