Onderwerpen

Hielspoor symptomen

Hielspoor symptomen

 

Een hielspoor is geen pretje en het kan veel symptomen veroorzaken. Dat kunnen hielspoorpatiënten volmondig bevestigen. Toch is ’s lands meest voorkomende voetaandoening voor veel mensen een onbekend gegeven. Dat is vervelend, want wie van de symptomen goed op de hoogte is, kan zichzelf een hoop leed besparen door tijdig naar de huisarts te stappen. De meeste mensen die hielspoor krijgen zijn tussen de 40 en 60 jaar. Hieronder leest u meer over hielspoor en hielspoor symptomen. Ook leest u wat de reguliere behandelmethodes zijn en welke opties u nog meer hebt.

Verkalking

Om de symptomen beter te begrijpen is het praktisch over fundamentele kennis te beschikken. Een hielspoor is een verkalking aan de pees van het hielbot. Pezen zijn de soepele kabels in het lichaam die spieren en botten met elkaar verbinden. Wanneer door wat voor reden dan ook de pees begint te verkalken, is er sprake van een hielspoor.

Pijn aan de voet

Een hielspoor doet goed zeer aan uw voet. Hoewel zo goed als elk geval van een hielspoor uniek is, is het eerste symptoom altijd hetzelfde: pijn aan de hiel. Veel patiënten vinden het lastig om precies te zeggen wat er aan hun hiel mankeert. Ze voelen een zeurende, drukkende en stekende pijn, maar ze zijn niet in staat om meer richting aan hun woorden te geven en hun hielspoor symptomen in detail te beschrijven.

Addertje onder het gras

Een belangrijk kenmerk van de symptomen van een hielspoor is dat de pijn minder wordt naarmate de patiënt actiever wordt. Zodra de patiënt opstaat, doet de hiel goed zeer; de hiel wordt geteisterd door de hierboven omschreven pijn. Gaat de patiënt eenmaal lopen, al is het om een kopje koffie te zetten, dan ebt de pijn deels weg, in die mate dat de patiënt aan het twijfelen wordt gebracht over de ernst van de hielpijn. “Ja, het doet even zeer, maar daarna gaat het wel” is een veelgehoorde omschrijving van de klachten. Dat de pijn na wat activiteit in intensiteit vermindert, is behoorlijk venijnig, want daardoor onderschatten veel patiënten hun hielspoor. Negeert de patiënt lange tijd de eerste hielspoor symptomen, dan zal de pijn ’s ochtends niet meer wegtrekken. Wie in dit stadium met zijn hielspoor symptomen naar de dokter stapt, mag rekenen op lang herstel.

Moeite met lopen

Hielpijn is vervelend, maar ronduit akelig is het wanneer de pijn zo erg is dat de patiënt moeite heeft met lopen heeft. Wie de klachten steevast negeert, heeft binnen de kortste keren de hele dag door lichte pijn in de hiel. Even een blokje hardlopen wordt een ware beproeving voor uw geduld. Beroepen waarbij u de hele dag moet staan, doen opeens een flink beroep op uw uithoudingsvermogen. De meeste patiënten met een hielspoor gaan in dit stadium naar de huisarts. Dan is het eigenlijk al te laat, want de schade aan uw voet is reeds aangericht en de voet heeft lange tijd nodig om volledig te herstellen.

Constante pijn

Naarmate de hielspoor symptomen onbehandeld blijven, wordt de pijn zo erg dat er voor de meeste mensen echt niets anders opzit dan naar de EHBO-afdeling te worden gebracht. Wie pas in dit stadium medische hulp zoekt, heeft een probleem, want de aandoening laat zich niet eenvoudig behandelen en de hielspoor symptomen ebben niet snel weg.

Andere hielspoor symptomen

Vanzelfsprekend brengt een hielspoor meer symptomen en ongemak met zich mee dan enkel pijn. Zoals u hebt kunnen lezen, is een hielspoor een verkalking van de hielpees. Die verkalking kan zelfs hoorbaar zijn wanneer u loopt of uw voet belast. U hoort dan een soort gekraak, dat afkomstig is van afbrokkelende kalk in de voet. Het lichaam kan de hielspoor omgeven met vocht om de pijn te drukken, wat voor patiënt als een zwelling aanvoelt. Ook kan de patiënt sneller last krijgen van een slapende voet.

Langdurige rust

Om de hielspoor symptomen te bestrijden en de hielspoor te genezen, raden medisch deskundigen altijd rust aan. Soms duurt het wel maanden voordat u enig verschil merkt. Wanneer u liever sneller resultaten ziet, kunt u shockwavetherapie overwegen. Dat is een hypermoderne behandelmethode die gebruikmaakt van schokgolven om het lichaam aan te sporen het herstel te versnellen. Shockwavetherapie is betaalbaar: er zijn namelijk geen operatiekamers en peperdure apparatuur nodig. Shockwave therapie is effectief: de resultaten liegen er niet om. En shockwave therapie van Rayer Healthcare is pijnloos: u voelt wel wat van de behandeling, maar de hielspoor symptomen berokkenen u meer leed dan de shockwave therapie. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Anderen bekeken ook deze artikelen

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).