Onderwerpen

Hielspoor

Hielspoor

 

Hielspoor is een klacht die steeds vaker voorkomt onder de Nederlandse bevolking.  Ongeveer 15% van de bevolking heeft er last van. Onder ouderen is dit percentage veel hoger. (Menz e.a.(2008)) vonden bij 216 personen tussen 62 en 94 jaar 119 hielsporen. Dat is 55%. Het merendeel daarvan was klachtenvrij. Personen met hielpijn hebben in ongeveer de helft van de gevallen hielspoor.Men vermoedt dat de vorming van hielsporen voor een  deel hoort bij een natuurlijk verouderingsproces. Enkele belangrijke bevindingen bij het onderzoek van Menz:

  • Hoe ouder de persoon, hoe meer kans er bestond op hielspoor
  • De meeste personen hadden met deze aandoening geen hielklachten
  • Hielsporen waren vaker aanwezig bij personen die wel eens hielpijn hadden gehad of nog steeds hadden.
  • Er was een sterke relatie tussen hielsporen en lichaamsgewicht (BMI). Maar liefst 45% van de obesitas personen had een hielspoor tegen slechts 9% van de niet-obesitas patienten

Wat zijn de klachten bij hielspoor?

De klachten die vaak gepaard gaan bij hielspoor zijn een pijnlijke hiel, moeite met lopen, opstart pijn bij het uit bed komen of bij te lang staan. Het is vaak ontzettend vervelend omdat het u beperkt in uw dagelijkse gang van zaken. U wordt geconfronteerd met een constante pijn die steeds erger wordt. Vaak is het zo dat mensen ook in rust pijn blijven houden. Houdt u dus rekening met deze klachten en zorg ervoor dat u tijdig contact met ons of uw specialist opneemt. Te lang doorlopen met hielspoor is schadelijk en kan ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk behandeld moet worden.

hielspoor

Welnu gelukkig is er ook goed nieuws! Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie van Rayer Healthcare. De resultaten die wij boeken met ons hielspoor behandelplan zijn uitstekend te noemen! Vele tevreden patiënten zijn u al voorgegaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij onze referenties. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan. Wij maken geen gebruik van standaarden bij een hielspoor behandelingen maar bekijken ieder geval op zich. Voor u wel zo geruststellend.

Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen.

Wat is de behandeling bij hielspoor?

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor. Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is het precies en waarom is de behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over deze aandoening behandelen, wat het precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt. De fascie is bindweefsel van een heel bijzonder kaliber dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt. Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk?

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt u misschien niet heel pijnlijk in de oren. Dat is niet zo vreemd, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. Een behandeling is in slechts 70% van de gevallen nodig. De rest van de gevallen is dus zo onschuldig van aard dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Soortgelijke pijn bij hielspoor behandelen

Hielspoor wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd als een peesontsteking. Dat is vervelend, want beide aandoeningen vragen om een verschillende behandelmethode. Het is belangrijk dat artsen goed onderscheid kunnen maken tussen hielspoor en een hielpeesontsteking. Een behandeling heeft alleen zin als u daadwerkelijk hielspoor heeft; aan de behandeling van een peesontsteking heeft u immers ook helemaal niets als u geen peesontsteking heeft. Een röntgenfoto levert bij twijfel vrijwel altijd een eenduidige conclusie op.

Hielpijn en hielspoor behandeling: niet hetzelfde

Een hielpeesontsteking en hielspoor zijn allebei vormen van hielpijn. Lang niet alle patiënten met hielpijn hebben last van een peesontsteking of hielspoor; de oorzaak van de pijn kan ook iets heel anders zijn. Het behandelen hiervan is dus een stuk eenvoudiger dan hielpijn behandelen, aangezien hielpijn niet heel specifiek is.

Oorzaken

Zoals bijna alle aandoeningen aan pezen is ook hielspoor te wijten aan overbelasting of stress. Een behandeling is dus ook gericht op rust. De oorzaken zijn legio, waardoor de hielspoor behandeling voor uw arts allesbehalve een zeldzame aangelegenheid is. Zo kan de hiel overbelast raken door bergwandelen, sporten, overgewicht, het dragen van slechte schoenen, het ontbreken van fatsoenlijke demping in de schoen, een afwijking aan de kuitspier, een afknelling van de zenuw die langs de hiel loopt, te veel en te lang staan en aandoeningen als hielkussenatrofie. Dat is een afwijking aan de voetzool, waardoor deze te weinig steun biedt aan de voet.

Symptomen

Het hoofdsymptoom van hielspoor is pijn in de voet. De pijn wordt doorgaans op bepaalde momenten van de dag intenser, zoals bij het opstaan of wanneer u lang moet staan. Ook lopen doet pijn, maar de pijn hebt doorgaans weg na een paar minuten lopen. Er is geen specifiek pijnpunt in de hiel aan te wijzen; de gehele hiel voelt beurs en pijnlijk aan en de pijn straalt uit naar de hele voet.

Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie van Rayer Healthcare. De resultaten die wij boeken met ons behandelplan zijn uitstekend te noemen! Vele tevreden patiënten zijn u al voorgegaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij onze referenties. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan. Wij maken geen gebruik van standaarden bij een hielspoor behandelingen maar bekijken ieder geval op zich. Voor u wel zo geruststellend.
Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen.

Hielspoor behandeling

Een behandeling voor begint bij Rayer Healthcare met een intakegesprek. Na het intakegesprek zullen wij met u een behandelplan afspreken voor uw hielspoor klachten. Het intakegesprek bestaat uit een anamese en lichamelijk onderzoek. Een hielspoor klacht staat namelijk niet altijd op zich maar kan ook te maken hebben met andere factoren die uw klacht beïnvloeden. Het is daarom van belang om een grondige intake uit te voeren.

Lees verder over een uitgebreide beschrijving van de hielspoor behandeling.

Behandelplan

Uw hielspoor behandelplan begint met een echografie. De echo laat zien waar de hielspoor zit alsmede de peesplaat ontsteking. Op basis van de echo zal uw verdere behandelplan worden opgesteld. De lengte van behandelen met de shockwave therapie zal hierna met u besproken worden. Aan het einde van het traject zal wederom een echo worden gemaakt om te kijken wat de resultaten zijn. De echo’s kunt u mee naar huis nemen of aan uw dokter sturen voor uw dossier.

Wilt u nog meer weten over hoe wij uw kunnen behandelen? Kijk dan verder bij hielspoor behandelen.

Resultaten

De resultaten die wij met onze behandeling boeken zijn zeer goed te noemen. Van alle hielspoor klachten die wij behandelen geneest maar liefst 80% binnen 5 behandelingen.  Het effect van de hielspoor behandeling via de shockwave therapie van Rayer Healthcare is vaak na enkele behandelingen al aantoonbaar merkbaar.

Heeft u ook genoeg van alle klachten die gepaard gaan met hielspoor? Bent u benieuwd naar de kosten en vergoedingen vanuit uw zorgverzekeraar? Neem direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u snel op intake kunt op een vestiging bij u in de buurt!

Anderen bekeken ook deze artikelen

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).