Are we there yet?

Het gepersonaliseerde behandeltraject

Is het mogelijk om iedere dag een shockwave behandeling te ondergaan? Het antwoord daarop is Nee. Uiteraard is het doel van shockwave.nl om u z.s.m. op de been te krijgen, zonder pijn te laten bewegen en om die schouder weer te kunnen gebruiken tijdens het huishouden (dit geldt natuurlijk ook voor de mannelijke lezers).

Herstel

De reden waarom het team van shockwave.nl een interval tussen uw behandelingen van minimaal 5 dagen aanhoudt heeft alles te maken met weefselherstel. ‘Maakt de shockwave dan mijn spieren en/of pezen kapot?’ Het antwoord daarop is wederom Nee. Om dit nader toe te lichten refereren we terug naar de voorgaande blog; ‘Dynamisch duo – Shockwave en Echografie‘. Als het goed is bent u naar ons toegekomen met een klacht, vraag of dan wel pijn. Tijdens de waardevolle intake hebben wij een scala van vragen en onderzoeken uit de testbatterij op u losgelaten, waarbij de echografie als kers op de taart. Hierop heeft u kunnen zien dat uw klacht en/of pijn ergens vandaan komt. Is het die peesontsteking? De gevulde slijmbeurs? Of misschien een kalkafzetting? Bij al deze klachten is er al wat gaande in uw lichaam, vaak iets wat pijn veroorzaakt. Wij gaan uw lichaam dan ook niet kwellen door nog meer kapot te maken. Shockwave therapie zorgt er namelijk voor dat er een betere doorbloeding kan plaatsvinden, de aanmaak van groeihormonen waardoor een pijnlijk gebied vele malen sneller kan herstellen. En dit is dus precies de reden waarom wij uw niet elke dag met Shockwave therapie behandelen. Uw lichaam heeft moet de positieve effecten van de behandeling verwerken om weer een stap verder te zetten.

Gemiddelde behandelduur

Het shockwave team hanteert een gemiddelde van zes tot acht behandelingen per klacht. Houdt hierbij rekening mee dat verschillende aspecten van het lichaam een rol spelen. Hoe lang heeft u al klachten, in welke mate is er sprake van een ontsteking en/of kalkafzetting, hoe is uw gezondheid, het eigen herstelvermogen of heeft u misschien diabetes? De antwoorden op deze vragen zeggen iets over de duur van uw behandeltraject.

logo-groot

Voor meer informatie, weetjes en feiten over de behandelingen van shockwave.nl volgt u de wekelijkse maandagavond blog om 19.00 uur via shockwave.nl en Facebook.

 

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).