Shockwave therapie – een nieuw tijdperk

Oud en Nieuw

De masserende fysiotherapeut is niet meer, in de afgelopen twee decennia is er ruimte ontstaan voor een hands on/hands off methode, waarin professionals op het gebied van het bewegingsapparaat zich onderscheiden met diverse nieuwe interventies.

Medical tape en dry needling zijn hier een voorbeeld van. Echter neemt Shockwave therapie daar het voortouw in, gezien deze oude techniek zich in de huidige maatschappij in een nieuw jasje presenteert. De werking van de hoogenergetische shockgolven op het menselijk lichaam is niet nieuw voor o.a. urologen, welke deze conservatieve methode al tientallen jaren toepassen om nierstenen te vergruizen.

Het begin van de negentiger jaren in de afgelopen eeuw werd er door o.a. orthopeden, chirurgen, reumatologen onderzoek gedaan naar shockwavetherapie op spier- en peesaandoeningen. De doorbraak hierin vond plaats in het begin van deze eeuw, wanneer er ruimvoldoende evidentie aanwezig was om de geluidsgolven te introduceren in de wereld van fysiotherapie.

De oorsprong

Rayer HealthCare het moederbedrijf van shockwave.nl onder leiding van Stephan Rayer is als eerste aan de slag gegaan met deze vorm van therapie. Stephan begon aan de missie om zijn bedrijf uit te breiden waarin shockwave een grote rol zou moeten gaan vervullen als ondersteuning van o.a. manueletherapie en oefentherapie. Inmiddels heeft zich dat uitgebreid naar zeven praktijken. ”Het is leuk de grootste te zijn, maar de kwaliteit die wij leveren is het belangrijkste keypoint in de organisatie, dat onderscheidt ons van de rest”, zei Stephan. Het continu meegaan in wetenschappelijke ontwikkelingen en deelnemen aan literatuuronderzoeken staat centraal binnen het team van shockwave.nl

Het geven van kwalitatieve zorg op maat is de visie. Naast de aandoeningen welke op de website zijn beschreven zien de fysiotherapeuten geregeld complexe en niet veel voorkomende klachten zoals bijvoorbeeld stressfacturen. Dit is dan ook een klacht welke ons team met succes kan behandelen. Staat uw klacht niet vermeld tussen de meest voorkomende aandoeningen op www.shockwave.nl ? Stuur een email naar: info@shockwave.nl of bel 0182-533159 , via deze weg kan uw vraag door de specialist in behandeling worden genomen.

Voor meer informatie, weetjes en feiten over de behandelingen van shockwave.nl volgt u de wekelijkse maandagavond blog om 19.00 uur via de website en Facebook.

Afbeelding1

Gratis echo bij afname van 2 behandelingen

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).