Shockwave, wie van de drie?

Drie maal shockwave

Drie omhulsels die beweren hetzelfde doel te hebben. Dit is natuurlijk niet waar. De specialisten van Shockwave weten precies welke van de onderstaande afgebeelde focussed, planar en radial shockwave van toepassing is bij een klacht. Shockwave.nl beschikt over de meest geavanceerde apparatuur waardoor onze specialisten de klachten op de meest effectieve wijze kunnen tackelen.

F-SWT – Focussed Shockwave Therapy

Voor deze therapie wordt een Shockwave apparaat met gefocusseerde hoogenergetische schokgolven gebruikt. Werking van binnen naar buiten: door een mechanische ontsteking van watermoleculen waardoor een implosie plaatsvindt in de cilindrische kop van het apparaat. Zo kunnen de geluidsgolven door een akoestische lens gebundeld worden, waardoor hoge piekdrukken ontstaan welke voelbaar zijn in het lichaam. De maximale energie wordt bereikt op een specifiek geconcentreerd punt in het lichaam. Deze vorm van shockwave therapie is afkomstig van de niersteenvergruizer.

R-SWT – Radial Shockwave Therapy

Voor deze therapie wordt een Shockwave apparaat met radiale shockwaves gebruikt. De pneumatisch gegenereerde shockwaves worden over een groter (radiaal) oppervlak in het lichaam gebracht met behulp van een vrij te bewegen behandelkop, deze impulsen bestrijken de volledige pijnzone. Echter dringen deze schokgolven minder diep door in het menselijk lichaam t.o.v. Focussed shockwave.

P-SWT – Planar Shockwave Therapy

De twee bovenstaande vormen van shockwave therapie worden het meeste toegepast. In specifieke gevallen van het behandelen van wonden kan ook Planar Shockwave worden ingezet. De specialisten van Shockwave.nl werken alleen met focussed en radial shockwave.

penetratiediepte-shockwave

Bij veel klachten zorgt de combinatie van Focussed met Radial shockwave tijdens de behandeling voor de hoogst mogelijke effectiviteit.

Voor meer informatie, weetjes en feiten over de behandelingen van shockwave.nl volgt u de wekelijkse maandagavond blog om 19.00 uur via de website en Facebook.

GRATIS ECHO TER INDICATIESTELLING

Last van lichamelijke klachten? Boek een gratis echo ter indicatiestelling voor het bepalen van de oorzaak van uw klacht(en).